TUDTA?     A Windows Server 2012 / 2012 R2 támogatása hamarosan megszűnik. Váltson most WIndows Server 2022-re! Több információ

A 4 legfontosabb ok, amiért érdemes Dell PowerEdge T550-re váltani előző generációs szerverekről

Amikor egy vállalat egy szerver vásárlása előtt áll nincs egyszerű helyzetben. Ahogy előző cikkünkben összefoglaltuk mérlegelni kell számos tényezőt, ami alapján a munkaterhelés számára legideálisabb megoldást kell kiválasztani, persze ezt a rendelkezésre álló költségvetéshez igazítva. De mi a helyzet olyan esetben, ha egy cég már rendelkezik szerverrel, ráadásul nem is olyan régen ruházott be rá?

Ebben az írásunkban egy konkrét példán keresztül azt mutatjuk be, hogy akár már egy előző generációs szerverről is megérheti váltani a legmodernebb eszközökre.

Dell PowerEdge tower szerverek egységesítése

A Dell portfóliójában a torony kivitelű szerverek esetében jelenleg a PowerEdge T550 a zászlóshajó. A gyártó a termék fejlesztése során nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy felmérje és összehangolja, hogy mik a tényleges ügyféligények a különböző felhasználási esetek során. Bár az előző generációs T440 és T640 szerverek kategóriájukban kiemelkedőek, mégis a vállalatoktól a gyakorlati felhasználás során számos javaslatot kapott a termékfejlesztést illetően a gyártó. Íme néhány példa:

Ezek a visszajelzések lehetővé tették, hogy a gyártó finomhangolni tudja termékcsaládját. A kevésbé kívánatos funkciók elhagyásával és a legértékesebbek megtartásával a Dell PowerEdge T550 lényegében mindkét elődjét túlszárnyalja és egy következő generációs erőművé egyesítette azokat.

4 érv a Dell PowerEdge T550 szerverre való fejlesztés mellett

Összegyűjtöttünk a négy talán legfontosabb okot, amiért úgy gondoljuk, hogy a vállalatok számára előnyös lehet a PowerEdge T550-re való átállás még úgy is, hogy már rendelkeznek egy előző generációs Dell torony szerverrel.

(I.) 3. generációs Intel® Xeon® Scalable processzor

A 3. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorcsaládot úgy tervezték, hogy nagyobb hatékonyságot biztosítson olyan adatintenzív munkaterhelések esetén, mint például a HPC, mesterséges intelligencia, mélytanulási és gépi tanulási alkalmazások. A teljesítménynövekedés drasztikusan nyomon követhető – íme pár elvégzett vizsgálat:

Már csak a közel másfélszeres sebesség, mellyel végső során időt és pénzt spórolhatunk, is figyelemre méltó, de ez még nem minden. A 3. generációs Xeon skálázható CPU-kba integrálva több új funkció is elérhető a felhasználók számára.

Az Enhanced Speed ​​Select Technology (SST) segítségével szabadabban szabályozhatjuk a processzor alapfrekvenciáját, a magok teljesítményét és a turbófrekvenciát, tehát adott felhasználáshoz igazíthatjuk a processzor sebességét, így költségeket optimalizálhatunk.

A másik fontos új funkció pedig, az Intel Software Guard Extensions (SGX), az adatok védelmét növeli azzal, hogy titkosítja a rendszermemória egyes részeit, így rendkívül biztonságos környezetet létrehozva az érzékeny adatok tárolására.

(II.) 3200 MT/s memória sebesség

A memória sebessége 20%-kal nőtt az előző generációs T440-hez és T640-hez képest, 2666 MT/s-ról 3200 MT/s-ra. Ezenkívül a támogatott memóriafoglalatok száma is 6-ról 8-ra ugrott, ami 33%-os növekedést jelent a DIMM kapacitásában. Ez összességében több adat tárolását teszi lehetővé a memóriában, gyorsabb sebesség mellett, így jelentősen lecsökkenthető az adatátviteli idő olyan memóriaigényes munkaterheléseknél, mint például az adatbázis-feladatok, illetve CRM, ERP vagy Exchange rendszerek kiszolgálása.

(III.) PCIe Gen4 csatlakozók

A PCIe-szabvány negyedik verziója, a PCIe Gen4 támogatása immár bekerült a T550-be. Egész pontosan 5 bővítőhely áll a vállalatok rendelkezésére. A PCIe Gen3-hoz képest a sávonkénti átviteli sebesség megduplázódott (8 GT/s-ról 16 GT/s-ra), ami felére csökkenti az adatátviteli időt a PCIe eszközök és a CPU között. Ez a fejlesztés rendkívül csábító lesz azon ügyfelek számára, akiknek a munkája nagysebességű komponenseket, például NVMe-meghajtókat vagy GPU-kat követelnek meg és szeretnének növelni a hatékonyságon.

(IV.) PowerEdge Enterprise szolgáltatások

A PowerEdge család igazán nagy előnye a vállalati ügyfelek számára kínált robusztus, egymásra épülő megoldáskínálatban rejlik.

Összegzés

Szerverparkunk fejlesztését érdemes fontolóra venni, nemcsak akkor, ha drasztikusan elavult eszközökkel rendelkezünk, hanem abban az esetben is, ha előző generációs kiszolgálók állnak rendelkezésünkre. Habár elsőre ez nem tűnik kézenfekvő lépésnek, mégis bizonyos esetekben két szervergeneráció között akkora technológiai előrelépés történik, amely annyi előnnyel szolgálhat, ami már rövidtávon is megtérítheti beruházásunk költségeit. Ilyen helyzet áll fenn a Dell PowerEdge T550 szerver esetében is, mely esetében már az előző generációs T440 és T640 szerverekről is indokolt lehet a váltani az új kiszolgálóra.

Amennyiben szeretné szakértő kollégáink segítségét kérni, hogy könnyebben eligazodhasson a szerverek világában, és a vállalata számára a lehető legoptimálisabb kiszolgálót kiválaszthassa, azt most díjmentesen megteheti az alábbi gombra kattintva.
Elnyerte a tetszését cikkünk? Ossza meg másokkal is!
Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Megosztás Linkedinen
Megosztás Emailben
Legutóbbi cikkeink